Solliciteren bij Mediahuis, zo doe je dat.

In jouw en ons voordeel: bij een aanwerving gaan we nooit over één nacht ijs. Daarom dat het sollicitatieproces bij Mediahuis uit verschillende stappen bestaat. Hier kan je je aan verwachten:

Stap 1

Solliciteren

Wanneer je een interessante vacature bij Mediahuis hebt gevonden, dien je je sollicitatie in. Ons team bekijkt elke sollicitatie zorgvuldig en neemt de tijd om te evalueren hoe goed je profiel aansluit bij de vereisten van de functie. Hierbij kijken we niet enkel naar (relevante) ervaring maar zeker ook naar de complementariteit en diversiteit in onze teams. Als je in aanmerking komt, nodigen we je uit voor een eerste gesprek.

Stap 2

Kennismakingsgesprek

Tijdens een eerste (video)gesprek ontmoet je onze recruiter en je toekomstige leidinggevende. We bespreken je werkervaring, je motivatie voor de functie en hoe je vaardigheden passen binnen Mediahuis. Ook vertellen we je meer over de specifieke verantwoordelijkheden en uitdagingen van de functie. Dit gesprek geeft ons beiden de kans om te bepalen of er een goede match is. Denken we dat het nog steeds goed zit, dan gaan we voor een tweede (fysiek) gesprek.

Stap 3

Vervolggesprek(ken)

Bij Mediahuis hanteren we een persoonlijke benadering, ook tijdens vervolggesprekken. Als het eerste gesprek positief verloopt, volgen er meer diepgaande gesprekken met andere teamleden en de HR Business Partner. Deze gesprekken beoordelen je teamfit en geven ons een beter beeld van wie jij bent als persoon. Vaak voegen we een praktijkcase toe, zodat je je aanpak en probleemoplossende vaardigheden kunt tonen. Dit helpt ons te evalueren hoe je omgaat met uitdagingen en feedback verwerkt.

Stap 4

Gaan we ervoor?

Als we na de gespreksrondes overtuigd zijn dat jij de juiste kandidaat bent én als jij de match ook voelt, doen we je graag een salarisvoorstel. Dit voorstel bespreken we telefonisch en sturen we je ook per mail toe, zodat je alle details rustig kunt doornemen voordat je een beslissing neemt. Zodra je akkoord gaat, stellen wij jouw contract op en nodigen we je graag uit voor ondertekening en het beantwoorden van laatste vragen.

Stap 5

Welkom bij Mediahuis!

Goed begonnen is half gewonnen: we zorgen ervoor dat de aanloop naar je eerste dag en de dag zelf vlekkeloos verlopen. Je ontmoet de mensen die belangrijk zijn om te leren kennen, vindt moeiteloos je weg door het gebouw en leert de organisatie kennen, zodat je je direct thuis voelt bij Mediahuis! Onze onboarding app ondersteunt je hierbij al vóór je daadwerkelijk start.

Stap 1

Solliciteren

Stap 2

Kennismakingsgesprek

Stap 3

Vervolggesprek(ken)

Stap 4

Gaan we ervoor?

Stap 5

Welkom bij Mediahuis!

Tips van onze recruiter

Solliciteren is spannend. Wil je weten hoe wij het aanpakken en waar je op kan letten als je op gesprek komt? Luister dan alvast naar enkele tips en tricks van onze recruiter Elise.

Op de hoogte blijven van nieuwe jobs? Schrijf je in op onze job alert.

Jouw gegevens worden verwerkt conform de privacy policy van Mediahuis