Solliciteren bij Mediahuis, zo doe je dat.

In jouw en ons voordeel: bij een aanwerving gaan we nooit over één nacht ijs. Daarom dat het sollicitatieproces bij Mediahuis uit verschillende stappen bestaat. Hier kan je je aan verwachten:

1

Je solliciteert

Heb je bij Mediahuis de job gevonden die jou op het lijf geschreven is? Mooi zo! Laat je gegevens achter en geef ons de kans om je sollicitatie met enkele collega's af te stemmen. We bekijken elke sollicitatie graag met de nodige aandacht.

De nodige aandacht betekent dat we aan de hand van heldere criteria alle sollicitaties screenen. Hierbij kijken we niet enkel naar (relevante) ervaring maar zeker ook naar de complementariteit en diversiteit in onze teams. Kom je volgens ons niet in aanmerking, dan laten we jou dat zeker weten. Beantwoordt jouw profiel wél aan wie we zoeken, dan nemen we contact op voor een eerste gesprek.

2

Een eerste kennismakingsgesprek

Tijdens dit eerste videogesprek ontmoet je de recruiter en je toekomstige leidinggevende. We leren elkaar alvast wat beter kennen. We lopen door je cv, polsen naar je verwachtingen, vertellen je alles over je functie en je takenpakket. Jij vertelt ons hoe jouw competenties en ambities hierop aansluiten. Denken we dat het nog steeds goed zit, dan gaan we voor een tweede (fysiek) gesprek.

3

Een tweede gesprek

We houden bij Mediahuis van een informele aanpak. Ook tijdens dit gesprek volgen we die lijn: we tonen ons zoals we zijn en zeggen waar het op staat. Zo weten we perfect wat we aan elkaar hebben. Tijdens dit gesprek mag je ook een case verwachten. Zo’n case bestaat uit een interview of opdracht waarbij van jou gevraagd wordt om oplossingen aan te dragen voor een specifiek praktijkprobleem. Mogelijks ontmoet je tijdens dit tweede gesprek ook je HR business partner en toekomstige collega's.

4

Gaan we ervoor?

We denken beiden dat we een match hebben? Dan doen we jou graag een salarisvoorstel. We lichten het voorstel telefonisch toe en bezorgen je het nadien ook nog eens via e-mail. Zo kan je het voorstel rustig bekijken. Zodra je akkoord gaat, stellen wij jouw contract op en nodigen we je graag uit voor ondertekening en het beantwoorden van laatste vragen.

5

Welkom aan boord!

Goed begonnen is half gewonnen: we zorgen ervoor dat de aanloop naar en je eerste dag zelf vlekkeloos verloopt. Dat je de mensen ontmoet die je zeker moet leren kennen, dat je snel de weg vindt in het gebouw en in de organisatie, kortom: dat je je snel thuis voelt bij Mediahuis! Dit doen we met hulp van onze onboarding app waar je al vóór je effectieve start toegang toe hebt.

Tips van onze recruiter

Solliciteren is spannend. Wil je weten hoe wij het aanpakken en waar je op kan letten als je op gesprek komt? Luister dan alvast naar enkele tips en tricks van onze recruiter Elise.

Op de hoogte blijven van nieuwe jobs? Schrijf je in op onze job alert.

Jouw gegevens worden verwerkt conform de privacy policy van Mediahuis